Fegyver-optika és infra műszer javítás, szaktanácsadás
Menü
 
Képek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cikkeim
 
Jogszabály gyűjtemény
 
Üres okmányok
 
Óra
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
ORFK állásfogalalás

ORFK állásfoglalása légfegyver,lőfegyver,tűzfegyver, tusa készítés, vésés, stb. kérdésekben.

 

Szám: 38087/   /2008. F.


Tóth Attila László úrnak,
Fegyver-optika és infra műszerész

Tisztelt Tóth Úr!

Lőfegyvergyártásra és javításra vonatkozó, interneten küldött kérdéseivel kapcsolatban a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Hadiipari Osztályával közösen kialakított állásfoglalásunk a következő.

A lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) 2. § 20. pontjában foglaltak szerint lőfegyver- és lőszerkészítés (gyártás): „lőfegyver, lőszer, lőfegyverdarab, flóberttöltény és lőszeralkatrész készre szerelése, valamint a lőfegyver olyan megmunkálása, amely azt az eredetitől eltérő kaliberjelű lőszer használatára teszi alkalmassá.” Ugyanezen szakasz 30. pontja alapján „tűzfegyver fődarab (lőfegyverdarab): fegyvercső, váltócső, betétcső, zár, forgódob és az ezeket egybefoglaló tokszerkezet.”
A Törvény 3. § (1) bekezdés a) pontja szerint hatósági engedély szükséges többek között a lőfegyver, lőfegyverdarab gyártásához, javításához, a lőfegyver hatástalanításához. A fegyverekről és a lőszerekről szóló 253/2004. (VIII. 31.) Kormányrendelet 2. § (1) bekezdés a) pontja alapján pedig hatósági engedély szükséges a légfegyver gyártásához és javításához.
A fenti rendelkezések összevetéséből megállapítható, hogy bár a lőfegyverdarab fogalma nem tartalmazza a tusa megjelölését, de az a lőfegyver szerves részének tekintendő, különösen akkor, ha a lőfegyver javításáról van szó. Erre figyelemmel a kérdés felvetésénél kifejtett álláspontjával egyetértve az alábbiakról tájékoztatom.

Önmagában a lőfegyver fa részeinek előállítása nem engedélyköteles, azonban a folyamat gyakorlati oldalát tekintve a fődarabok (pl. cső, tok) hiányában az illesztés kivitelezhetetlen.


 Amennyiben a lőfegyverrel közvetlen és tartós kapcsolatba kerül a szolgáltatást végző (pl. fa alkotóelemek megmunkálása, a fa és fém alkatrészek vésése, gravírozása, stb.) akkor a tevékenység hatósági engedélyhez kötött.


 A 7,5 Joule csőtorkolati energia alatti légfegyverek gyártását és javítását a jogalkotó a jogszabály hatálya alá vonta, így a fenti álláspontok a légfegyverek esetében is irányadók.


 A tűzfegyverekkel kapcsolatos gyártási és szolgáltatási tevékenység hadiipari engedélyezés alá esik, így a fent kifejtettek e tekintetben is irányadók.

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét, egyben szíves elnézését kérem – az adminisztrációs hiba miatt bekövetkezett – késedelmes válaszért!

Budapest, 2009. február 12.
                                                                                             Üdvözlettel:

                                                                                           
                                                                              Povázsai Sándor r. alezredes sk.
                                                                                       rendőrségi főtanácsos
                                                                                              osztályvezető

 
Elérhetőségek

 

Tóth Attila László

Fegyveroptika és infra műszerész, szaktanácsadó

 

Műhely nyitvatartás :

Hétfő-péntek : 08.00-16.00

Szombat : 09.00-11.30

Műhelycím : 9700 Szombathely, Thököly u. 46-48

(Belső udvarban !) Autóbeállási lehetőséggel!

 

Postacím :

T.A.L.  f-optika műhely

9700 Szombathely, Thököly u. 46-48.

(csomagot erre a címre kérem feladni !)

tel.: 20/9894-570

e-mail: fegyveroptikakukacfreemail.hu

 

Jobb, ha előtte hív telefonon és egyeztetünk időpontot, mert nem fog megtalálni!

 

 
Videó és DVD

Rendőrhatósági maroklőfegyverismereti vizsgára felkészítő képanyag

CD  -  2.800 Ft

Videókazetta  -  3.300 Ft

DVD  -  3.500 Ft

A videókazetta, CD, DVD tartalmazza mindazon fegyverek bemutatását, amelyek előfordulhatnak a rendőrhatósági vizsgán. Bemutatásra kerülnek a fegyverek működési elvei, technikai paraméterek, fegyverek szabályos töltetlenség ellenőrzése, részleges szét- és összeszerelés, végezetül a gyakorlati vizsgán a maroklőfegyverrel történő lövészet végrehajtása.

Megrendelés:

Tel.: 20/9894-570

e-mail: tal6770@freemail.hu

 
AK

 
Hirdetési felület

Csak fegyverrel, lőszerrel és optikával kapcsolatos cégeknek,magánszemélyeknek hirdetési felület kiadó!

 

Tóth Attila László

Monarchia Vadászbolt és Nagykereskedés hivatalos oldala

 

 

 

 
 

 

 

 

                        

 

 


 

 

 

 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?